Tankcontainer in- en verkoop 

In de logistieke sector wordt gebruikgemaakt van allerlei soorten vrachtcontainers, transporttanks en laadbakken. Deze diversificatie vindt zijn oorsprong in de grote verscheidenheid aan goederen, grondstoffen, producten en materialen waar het nationale en internationale vervoer mee te maken heeft. Containerbouwers moeten aan de wensen van de transportwereld voldoen, en komen voor elk logistieke vraagstuk met een oplossing op maat. Die variatie aan containers is eveneens terug te zien in het assortiment van BTS Tank Solutions. Op ons terrein hebben wij bijvoorbeeld ook tal van nieuwe en gebruikte tankcontainers. 

Uiteenlopende gebruiksmogelijkheden tank container 

Een tank- of vrachtcontainer is een transporttank die wordt ingezet voor het vervoer van gassen, vloeistoffen en poeders in bulk. De containers zijn intermodaal. Dit wil zeggen dat er meerdere transportmiddelen te pas komen aan het vervoer ervan, en de tanks tijdens het afleggen van de route worden omgeladen zonder dat de inhoud wordt gesplitst. Een tank container is daarmee een vaste transporteenheid met een afgepast volume. Gedurende het traject vindt het vervoer bijvoorbeeld deels over zee en deels over de weg plaats. Doordat er tal van producten mee vervoerd worden laat het aanbod intermodale transporttanks veel afwisseling zien. Deze tank containers kennen onder meer toepassingen in de chemische en farmaceutische industrie, maar worden afhankelijk van hun mogelijkheden tevens in andere sectoren gebruikt. Bij BTS Tank Solutions vindt u dan ook exemplaren met uiteenlopende specificaties. 

Tankcontainer, opbouw en eigenschappen 

Wij verkopen nieuwe en tweedehands containertanks voor intermodaal transport. Deze zijn alle gebouwd volgens de daartoe opgestelde ISO-normen. Op basis daarvan liggen onder andere de lengte- en breedtematen van de tanks vast. Dit maakt de tank- en vrachtcontainers geschikt voor verschillende vormen van vervoer, waarbij met betrekking tot de voorkomende formaten een mondiale standaard is afgesproken. Een transporttank is bevestigd in een frame of chassis, en gemaakt van roestvrij staal (veelal inox316). Ter afwerking is een isolatielaag aangebracht. Deze bestaat meestal uit polyurethaan of aluminium, soms in combinatie met steenwol. De capaciteit van de tanks ligt tussen 14.000 en 27.000 liter, waarbij enkelwandige en dubbelwandige uitvoeringen mogelijk zijn en de tank een bolle of vlakke bodem kan hebben. Andere opties zijn de aanwezigheid van verwarmingselementen, mangaten en/of hijsogen.

Tweedehands of nieuwe tank containers 

BTS heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte intermodale containers, opslagreservoirs en voorraadtanks. Wanneer u echter liever een ongebruikt model wilt aanschaffen kunnen wij daar eveneens voor zorgen. Zowel onze nieuwe als gebruikte transporttanks voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en ISO-standaards. Als BTS Tank Solutions een containertank overneemt krijgt deze eerst een nauwgezette schouwing. Daardoor kunnen wij elk exemplaar na controle voorzien van de juiste veiligheidskeuringen en certificaten. Uiteraard is ook úw tweedehands tankcontainer geld waard. Wanneer u er een te koop heeft staan kunnen wij dus altijd bij u langskomen om te bekijken in welke staat deze zich bevindt. Heeft u een bepaalde transporttank in gedachten, die niet bij ons op voorraad is? Dan adviseren wij u om contact met onze salesmedewerkers op te nemen, zodat wij u weldra van de juiste containertank kunnen voorzien.

Onze verkopers helpen u graag bij het kiezen van de juiste tankcontainer. Heeft u niet gevonden wat u nodig heeft? Geen nood, we nemen nota van uw vraag en u zult verwittigd worden bij eventuele toekomstige beschikbaarheid.

Over ons

BTS Tank Solutions is de grootste in Europa voor de in- en verkoop van gebruikte opslagtanks - met zowat 2000 opslagtanks in voorraad. BTS Tank Solutions past gebruikte tanks aan op maat en produceert nieuwe tanks. Klop bij BTS Tank Solutions aan om een tank te huren, kopen of verkopen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten, belangrijk nieuws en straffe aanbiedingen.

Product werd toegevoegd!

Wilt u de offerte aanvraag indienen of wenst u nog een ander product toe te voegen?