Nieuwe of tweedehands transporttank

Containers en tanks worden niet alleen aangewend om deze op hun uiteindelijke bestemming vol te pompen met stoffen voor opslag of verdere bewerking. Wat in de professionele vervoerssector namelijk ook veel plaatsvindt is het over lange afstanden transporteren van tanks die vooraf op een andere locatie zijn gevuld. Hiertoe maakt de branche gebruik van zogeheten transporttanks. Bij allround aanbieder BTS Tank Solutions kunt u natuurlijk ook terecht voor dergelijke vracht-, tank- en transportcontainers. Wij beschikken over gebruikte vrachttanks, maar verkopen op verzoek ook nieuwe exemplaren.

Toepassingen van tanks voor transport

Opslagcontainers met een functie als transport tank worden speciaal gebouwd om het vervoer over de weg, het spoor en het water gemakkelijker te maken. De tanks zijn bedoeld voor het over lange afstanden transporteren van vloeibare gassen, waaronder lpg, propaan, butaan en koelgassen. De specificaties van een tank zijn evenwel bepalend voor de aard van de stoffen die erin vervoerd kunnen worden. Er bestaan bijvoorbeeld ook tankcontainers die geschikt zijn voor het transport van dranken en andere vloeistoffen. Behalve in de farmaceutische, chemische en petrochemische sector maakt men dus eveneens in de dranken- en levensmiddelenindustrie regelmatig gebruik van dit soort tanks. BTS Tank Solutions heeft een terrein vol met refurbished opslagcontainers, waaronder ook een groot aantal gebruikte zee-, spoor- en wegtransporttanks. Ons actuele occasie assortiment is vanzelfsprekend altijd afhankelijk van welke exemplaren wij recent hebben opgekocht.

Eigenschappen en constructie transport tank

Te koop aangeboden BTS Tank Solutions-tanks voor het vervoer per vrachtwagen, boot en trein zijn veelal bijzonder gediversifieerd, maar kennen uiteraard ook een standaardisering. Zo heeft de branche wat betreft de tanklengtes en -breedtes algemene criteria ontwikkeld, wat het opstellen en uitwerken van een logistieke planning vereenvoudigt. Niet enkel op landelijk niveau, maar ook wanneer de tanks internationaal of intercontinentaal moeten worden vervoerd. Standaardlengtes van 10, 20 en 30 voet behoren tot de gebruikelijke afmetingen van transportcontainers. De inhoudsmaat ervan kan oplopen tot tienduizenden liters. Een typische tankcontainer heeft een cilindrische constructie en wordt horizontaal vervoerd. Ze zijn voorzien van enkele of dubbele wanden, en hebben soms extra’s als hijsogen. Om een verplaatsing over grote afstanden veiliger en gemakkelijker te maken hangen weg-, spoor- en zeetransporttanks doorgaans in een chassis of frame.

Transporttank kopen of verkopen

Als u een occasie tank wilt kopen doet u er goed aan zich tot BTS Tank Solutions te wenden. Wij krijgen wekelijks exemplaren aangeboden die geen functie meer hebben binnen de onderneming waar ze in gebruik waren, maar desondanks in prima staat verkeren. Om er zeker van te zijn dat we goede kwaliteit leveren wordt elke tank van binnen en buiten gecontroleerd alvorens wij deze doorverkopen. Het vervoer van de door u gekochte transportcontainer naar het afleveradres nemen wij op ons. De occasietransporttanks die wij in het aanbod opnemen voldoen natuurlijk aan alle geldende richtlijnen. Desgewenst kunnen wij een containertank aan uw voorkeuren aanpassen, waarbij een optimale balans tussen volume, gewicht en prijs wordt nagestreefd. Ook als u een transporttank te koop heeft kunt u zich bij BTS Tank Solutions melden. Wij komen graag langs voor een bezichtiging.

Onze verkopers helpen u graag bij het kiezen van de juiste transporttank. Heeft u niet gevonden wat u nodig heeft? Geen nood, we nemen nota van uw vraag en u zult verwittigd worden bij eventuele toekomstige beschikbaarheid.

Over ons

BTS Tank Solutions is de grootste in Europa voor de in- en verkoop van gebruikte opslagtanks - met zowat 2000 opslagtanks in voorraad. BTS Tank Solutions past gebruikte tanks aan op maat en produceert nieuwe tanks. Klop bij BTS Tank Solutions aan om een tank te huren, kopen of verkopen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten, belangrijk nieuws en straffe aanbiedingen.

Product werd toegevoegd!

Wilt u de offerte aanvraag indienen of wenst u nog een ander product toe te voegen?