Reactor tank nieuw of gebruikt aanschaffen

Voorraadcontainers kennen een groot aantal toepassingen, variërend van stationaire opslag tot varianten die speciaal ontwikkeld zijn voor transportdoeleinden. Wat veel van deze tanks gemeen hebben is dat de erin aanwezige stoffen of producten dusdanig zijn afgeschermd dat ze langdurig in dezelfde conditie blijven. Er bestaan echter ook reservoirs waarin bepaalde verwerkingsprocessen van met name vloeistoffen kunnen worden voltrokken. Dit soort vaten wordt reactor tanks of procestanks genoemd. Ook deze reservoirs vindt u tweedehands of nieuw in het assortiment van BTS Tank Solutions.

Gebruik en eigenschappen reactortank

Zoals de naam al enigszins aangeeft zijn reactorvaten bestemd voor het opwekken, ondersteunen en laten plaatsvinden van chemische reacties en processen. Om die reden noemt men ze ook wel procestanks, terwijl de meer algemene term mengtanks eveneens voorkomt. Het doel van een reactor-, proces- of chemische mengtank is het op zuivere en veilige wijze samenvoegen en op elkaar laten reageren van vloeistoffen. De chemicaliën die hieruit ontstaan zijn het doel op zich, of worden aangewend voor verdere verwerking of andere processen. Door hun specifieke en toegespitste mogelijkheden maken vooral de chemische en industriële sector gebruik van reactortanks. De vaten zijn vaak voorzien van toevoegingen als een automatisch roerwerk of mixsysteem, doseeropties, meetapparatuur en andere indicatoren, afsluitdeksels, pompen, kooiladders, vlinderkleppen, borstweringen en warmtewisselaars. De toepassing van een reactorvat is dus afhankelijk van de bijbehorende features.

Aanschaf reactor tank via BTS Tank Solutions

Dankzij een groeiend aantal opdrachtgevers in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland mogen wij ons inmiddels een specialist noemen op het gebied van reactortanks en procesvaten. BTS Tank Solutions krijgt met enige regelmaat occasie exemplaren aangeboden. Daarnaast hebben we eveneens een beperkt aantal ongebruikte reactorvaten op voorraad. Waarvoor u ook kiest, de kwaliteit van deze tanks is gegarandeerd zeer hoog. De procestanks die wij overnemen van bedrijven onderwerpen we bij binnenkomst aan een grondige controle, waarbij wordt gekeken naar eventuele beschadigingen en defecten. Omdat we niets aan het toeval willen overlaten vindt er altijd een uitgebreide en intensieve reiniging van elke gebruikte tank plaats. Uw veiligheid heeft tenslotte onze prioriteit. In het verlengde daarvan voldoen onze refurbished reactortanks natuurlijk ook aan alle richtlijnen en normen die voor deze producten zijn opgesteld.

Verkoop en inkoop reactortanks

Wanneer u zelf een procesreservoir of reactorvat heeft staan die u wenst te verkopen kunt u ons altijd bellen of mailen. Uw reactortank is namelijk geld waard, en BTS Tank Solutions neemt deze graag van u over. Een voorwaarde is wel dat het vat zich nog in een goede conditie bevindt. Om te kijken of de staat van het door u aangeboden exemplaar dermate is dat de procestank een tweede leven kan worden gegeven komen wij bij u langs voor een nadere inspectie. Het transport ervan regelen wij voor u, zowel bij verkoop aan ons als bij wederverkoop door ons. Vlot en kwalitatief vervoer is namelijk een belangrijk onderdeel van ons vak. Ondanks onze uitgebreide voorraad zou het kunnen dat u een reactorvat zoekt dat niet direct leverbaar is. Neem in dat geval contact op met onze verkoopafdeling.

Heeft u dus niet direct het product gevonden wat u nodig heeft? Geen nood, we nemen nota van uw vraag en u zult verwittigd worden bij eventuele toekomstige beschikbaarheid.

Over ons

BTS Tank Solutions is de grootste in Europa voor de in- en verkoop van gebruikte opslagtanks - met zowat 2000 opslagtanks in voorraad. BTS Tank Solutions past gebruikte tanks aan op maat en produceert nieuwe tanks. Klop bij BTS Tank Solutions aan om een tank te huren, kopen of verkopen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten, belangrijk nieuws en straffe aanbiedingen.

Product werd toegevoegd!

Wilt u de offerte aanvraag indienen of wenst u nog een ander product toe te voegen?